Jump to content

Blog Madam30th

Sign in to follow this  
  • entries
    8
  • comments
    12
  • views
    8,135

Congo

Sign in to follow this  
Madam30th

499 views

Operacija RUJNA ZORA

Predmet: Slucaj broj 88897-889-0033 Revolucionarna Ulamali Partija, Demokratska Republika Kongo, 1997

Odeljenje: 4/69

Status: Zatvoren

Oznaka: Strogo poverljivo

 

Otkako je poceo gradjanski rat u Demokratskoj republici Kongo, izvestaji agenata ukazivali su na alarmantni rast broja kultistickih organizacija i njihovo povezivanje sa razlicitim zaracenim stranama. Posebno interesantna je REVOLUCIONARNA ULAMALI PARTIJA (RUP) (Ulamali na svahiliju znaci Crna magija). Pod vodjstvom kapetana DZONATONA MADZUA, Tutsi vojnika koji je obuku prosao u Kabilinim snagama, sumnja se da je RUP obnovio kultove KRVAVOG JEZIKA i UVIJENOG CRVA koji obozavaju bozanstvo AHTU (videti slucajeve broj 33418/779 i 14568AD45).

U Aprilu 1997 tim 13tog padobranskog odreda (13eme Regiment de Dragons Parachutistes), predvodjen agentom DST-a i DB-a Majorom ZERAROM (ALIJAS DRAGANOM) MARKOVICEM, ubacen je u saradnji grupe 69 i DGCE u istocni deo DRK u pokusaju da se unisti RUP i likvidira MADZU. MARKOVICEVE trupe izvrsile su seriju napada koje su rezultovale velikim gubicima na obe strane i dovele do MADZUOVE pogibije. MARKOVICA i neke njegove ljude zarobio je RUP, ali je MARKOVIC uspeo da pozove vazdusni udar na polozaj RUPa 2 dana posto je zarobljen. Pretpostavlja se da se MARKOVIC zrtvovao da bi eliminisao RUP, i mada se tim 13tog RDPa i dalje vodi kao nestao u akciji, smatra se da je vazdusni udar eliminisao sve borce na obe strane.

Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.